WazzEngland

Saját kis szenvedéseim, faszságaim, élményeim Angliában! Sok-sok fotóval illusztrálva, marhaságokkal fűszerezve!

Friss topikok

  • justStevee: @diggerdriver: neked szabad ha tetszik ;) (2013.11.20. 11:28) Szigorúan felnőtt tartalom!!!!
  • justStevee: @k3y: köszi az infót ránézek htmlben és ha megvan ez a sor akkor kijavítom :D remélem meglesz mert... (2013.07.31. 22:12) Nehéz a modellek élete...
  • justStevee: @k3y: köszi az infót :D Újabb dolgot tudtam meg :D Bevallom el se tudtam képzelni hogyan működhet ... (2013.07.31. 09:28) Sokminden és Isle of Wight
  • justStevee: @ChristineK: Gyönyörű és érdekes hely. Hogy bővített bemutatás mikor lesz azt nem tudom mert most... (2013.06.23. 21:25) New Forest
  • justStevee: @ChristineK: Szia! Örülök, hogy tetszik :D És nem kell tőlem semmit se akarni :D fogok írni csak ... (2013.06.18. 12:09) Gyorspost

Kocka in London és az elmúlt pár nap...

2013.03.06. 22:07 justStevee

Újra kihasználom a telefonom lehetőségeit és azon írom meg a blogpostot. Így mire hazaérek csak formázni kell, meg beszúrni amit be kell.

Igaz hétvégére ígértem egy postot, hogy miért is jó Londonban kockának lenni. De sajnos a hétvégém nem úgy alakult ahogy terveztem, sőt. .. így se erőm se idegzetem nem maradt postolni. A részletekbe nem megyek bele mert nem publikusak de maradjunk annyiban nem a kellemes fajta élmények közé sorolható. .. nagyon nem.

Na de akkor miért is jó itt kockának lenni. Amellett, hogy rengeteg elektronikai bolt van ahol kb. mindent meg lehet nézni tapogatni mobilbuzinak a legjobb lenni. :) Amellett hogy számos gyártó tart bejelentést Londonban, amikből néha a halandó is részesül, itt a piaci megjelenés napján már kézzel fogható az új termék. Így volt szerencsém a nemrég bejelentett Sony Xperia Z-t, Blackberry Z10et, Htc One-t is megnézni, megtapizni. Ez a magamfajta kütyübuzinak hatalmas élmény. Főleg ha azt nézzük, hogy az ilyen termékek Magyarországon hónapos/több hónapos csúszással jelennek meg. És otthon max. a szolgáltatói boltokban lehet/lehetne megnézni ahonnan nagyon hamar kinézik az embert. Itt nem!!! Ha 20 percig tapizok egy készüléket akkor sem küldenek el a halál faszár, segítőkészek. Bár az vicces, hogy általában az adott termékről sokkal többet tudok, mint az eladók :) Március 14.-én Samsung Galax S IV bemutató. Remélem utána nagyon hamar kikerül a boltok polcaira. És megpróbálom az egyik boltbam lebizniszelni, hogy készíthessek róla egy gyors teszt videót.

A másik ilyen indok, hogy rendesen ki tudom használni az okostelefonom, mivel nagyon sok alkalmazás van ami segít a közlekedés átlátásában, megtervezésében. 3 dolgot említenék meg konkrétan. Ezeket én is használom.

Az első ilyen a National Rail alkalmazás. Ezzel útvonalat tervezni, megnézni a jegyárat, illetve élőben követni egy kiválasztott vonat aktuális helyzetét. Nagyon hasznos kis alkalmazás.

https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.nationalrail.google&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsInVrLmNvLm5hdGlvbmFscmFpbC5nb29nbGUiXQ..

Oyster master. Ezzel az Oyster kártyádat tudod online managelni. Meg tudod nézni az egyenleged, mikor jár le a bérleted, fel tudod tölteni pénzzel illetve utazástörténetet tudsz nézni hogy mikor merre jártál, hol használtad. A programból sajnos nem érhető el, de az online felületen van olyan lehetőség ahol be tudod jelenteni ha elveszett/ellopták a kártyád így letiltják és más nem tudja használni, nem veszik el az egyenleged. A konkrét működését nem tudom, szerencsére még sohasem kellett használnom. De ha már vásároltál Oyster kártyát akkor regeld is be, sokat lehet vele nyerni. Ráadásul a regisztráltak e-mail értesítés kapnak ha az általuk használt útvonalon valami változás/ munka történik. Sok kellemetlenségtől meg tud óvni a TFL eme figyelmessége.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hanimobile.oysterads&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5oYW5pbW9iaWxlLm95c3RlcmFkcyJd

A harmadik pedig a Bus Master. Ezzel a buszmegállókról, buszmenetrendről lehet hasznos infókat megtudni, illetve google mapsban megmutatja a keresett buszmegálló pontos helyét, illetve ha a GPS be van kapcsolva akkor a saját aktuális helyzetünket és a közelben található megállókat.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hanimobile.busads&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5oYW5pbW9iaWxlLmJ1c2FkcyJd

Van még sok más alkalmazás a közlekedéshez de én csak ezeket használom illetve a neten a m.countdown.tfl.gov.uk/arrivals oldalt. Itt az aktuális buszmegálló kódja alapján meg tudom nézni mikor érkezik a számomra szükséges busz.

A közlekedés mellett az élet nagyon sok területén használható alkalmazások vannak. A nagyobb boltoknak ASDA, Tesco, Morrisons, stb. saját appja van. Folyamatos akció figyelés meg minden ami szem szájnak ingere. Biztos a többi banknak is van, de az én bankomnak tuti Lloyds TSB, saját alkalmazása van. Nagyon könnyű vele a telefonról managelni a banki dolgokat.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.grppl.android.shell.CMBlloydsTSB73&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5ncnBwbC5hbmRyb2lkLnNoZWxsLkNNQmxsb3lkc1RTQjczIl0.

Szerintem itt mindenre van alkalmazás de mivel nekem csak ezekre van szükségem így nem kutakodtam.

Ennyit a kocka lét örömeiről, most pár mondatban a hétből eltelt 3 napról. Az egyik "kellemetlen" hétvégi esemény "utóhatása" még mindig érződik de lassan talán lecseng..... az elmúlt hetekben és a mostani eseményekből sokat tanultam az emberekről és ez teljesen más alapokra helyezte a hozzáállásom az emberekhez. A részletek maradjanak az én titkom, elég annyi, hogy mindig tanulok valami újat és egyre jobban latom, hogy az emberekhez csak érzelem mentesen szabad hozzá állni. .....

A héten eddig jó idő van, aminek örülök már itt volt az ideje. Szünetekben most felfedeztem a Bushy parkot. Eddig mindig csak elmentem mellette de most végre be is mentem. Ez lenne az:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bushy_Park

Hatalmas park ahol szabadon kószálnak szarvasok. Érdekes élmény amikor a szarvasok 2 méterre tőled legelnek. Egyenlőre kopaszak a fák de amint kizöldül tuti csodálatos egy hely. Bár nekem így is tetszik. A hét meg csak telik, semmi komoly nem történik. Jah de lesz egy lakótársam, sokat még nem tudok róla de majd beszámolok róla. Végezetül álljon itt pár kép amit a parkban készítettem.  

09.jpg

15.jpg

08.jpg

01.jpg

10.jpg

DSC_3008_HDR.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wazzengland.blog.hu/api/trackback/id/tr705120607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása