WazzEngland

Saját kis szenvedéseim, faszságaim, élményeim Angliában! Sok-sok fotóval illusztrálva, marhaságokkal fűszerezve!

Friss topikok

  • justStevee: @diggerdriver: neked szabad ha tetszik ;) (2013.11.20. 11:28) Szigorúan felnőtt tartalom!!!!
  • justStevee: @k3y: köszi az infót ránézek htmlben és ha megvan ez a sor akkor kijavítom :D remélem meglesz mert... (2013.07.31. 22:12) Nehéz a modellek élete...
  • justStevee: @k3y: köszi az infót :D Újabb dolgot tudtam meg :D Bevallom el se tudtam képzelni hogyan működhet ... (2013.07.31. 09:28) Sokminden és Isle of Wight
  • justStevee: @ChristineK: Gyönyörű és érdekes hely. Hogy bővített bemutatás mikor lesz azt nem tudom mert most... (2013.06.23. 21:25) New Forest
  • justStevee: @ChristineK: Szia! Örülök, hogy tetszik :D És nem kell tőlem semmit se akarni :D fogok írni csak ... (2013.06.18. 12:09) Gyorspost

Én, mint Caretaker...

2012.10.11. 22:46 justStevee

Akkor csapjunk bele a lecsóba (hmm.... valamikor kell rittyentenem valami jóféle lecsót, mert nem mostanában ettem és kifejezetten lájoklja a gyomrom :D ) Na de térjünk a lényegre, semmi köze a lecsóhoz.

Szerdán elkezdtem első „komolyabb” Angliai melómat és Caretakernek (gondnok) álltam. Dorking városában itt olvashattok bővebben Dorkingról:

http://www.visitdorking.com/

Gyönyörű hely, dombokkal, erdőkkel körülvéve, de ezt meg is nézhetitek a honlapjukon. (Sajnos a képek nem túl nagyok. ) Ezért kerestem nektek egy szebb látképet.

Dorking.jpeg

Imigyen néz ki. Próbáltam keresni a suliról is de csak ezt találtam, de ha holnap nem esik csinálok én is, igaz csak telefonnal, mert a fényképezőgépet nem cipelem magammal.  

School Opening 51.jpeg

A lényeg, hogy jó hely, szépen is néz ki kívül-belül és még "friss" suli, mert kb. 5 éve adták át. 

Itt tevékenykedem, mint gondnok. A részletekbe nem mennék bele, hogy mit is takar, mert szerintem nagyjából mindenki képben van. Szerencsére javítanom nem kellett semmi, valljuk be nem vagyok egy ezermester fajta :D A tanárok kedvesek, segítőkészek és ma végre az igazgatóval is lespannoltam. Tegnap nem igazán indult jól az ismeretségünk, mert nem is tudod róla, hogy én jövök, illetve mivel 100%-ig nem volt előttem tiszta mik is a feladataim (nem azért mert szar az angolom, úgy alapból), így adódtak félreértések. De ma tisztáztuk a dolgokat és átbeszéltem vele, hogy mi a fontos nekik ebben az iskolában és írattam vele egy listát. Még ő kért elnézést a tegnapi miatt, hogy kicsit ideges volt, nehéz napja volt de már semmi gond. :D Az angolom egyszerre szar és jó is, ezt be kell valljam. Valamikor nagyon ok mindent megértek, valamikor szinte semmit, de próbálok odafigyelni az angolokra, figyelem a kiejtésüket, stb. Válaszolni nagyrészt tudok, eléggé tőmondatokban, néha kb. jó nagy marhaságokat mondva, de lesz ez jobb is. Mivel ők is tudják, hogy nem vagyok perfekt englis így odafigyelnek, hogy megértsem a dolgokat és próbálnak utalni rá. Mondjuk magamat is meglepem az angolommal, mert hétfőn reggel mikor a főnököm vitt egész jól elbeszélgettem vele, sőt délután mikor az irodista Robert jött értem, vele is. Nem is akármiről android vs iOS (ő iPhone júzer :D ) arról, hogy gördeszkázik és minap mekkorát perecelt :D sőt ami a legdurvább a magyar politikai és gazdasági helyzetről (az is hozzátartozik, hogy jól körül kellett írnom a dolgokat, hogy ki tudjam magam fejezni). 

Az első nap eltelt, este már csak vacsi, fürdés és a jól megérdemelt pihenés. A ma reggel korán kezdődött, mert az Atival elmentem 3 melójába és utána dobott ki a sulinál.... vagyis dobott volna, ha nem hagyjuk otthon a kulcsot és kell visszamennünk, így vesztve majd 1 órát. Emiatt végül is kidobott a sulitól nem messze (2 km gyalog, reggel egész üdítő séta :D ) Mint ahogy már említettem, az igazgatóval megbeszéltem a dolgokat. A nap telelgetett, csinálgattam a dolgaim és szép angol szokás szerint eleredt az eső. Mint kiderült 1:30-3:30-ig szünetem van és 3:30-6:00-ig van még mókulásom. Itt jött a probléma (ezt első nap nem is tudtam és végigdolgoztam a napot :D tudom aki hülye az haljon meg, bár ha ez így lenne akkor én már születésem pillanatában halott kellett volna, hogy legyek...) De mi is ezzel a probléma (nem hogy a hülyéje örülne 2 óra semmittevésnek. ) A probléma gyökere ottand van, hogy a gondnoknak nincs külön placca így maradt a tanári (maradt volna, ha felmegyek, de nem éreztem úgy hogy nekem ott lenne a helyem, és nem azért mert gondnok vagyok, csak 2 órát ott hesszelni...bááhh )  Így maradt az, hogy sétálok egyet a környéken. ( Kezdek hozzászokni az esőben való flangáláshoz, bár egy esőállóbb cipő beszerzése jó lesz) Keresek egy buszmegállót és beülök, majd ott eltöltöm az időm, közben nézelődve. Buszmegálló volt, fedett is volt csak éppen foglalt. Fogtam magam kerestem egy boltot, vettem kaját és egy energiaitalt, majd visszaindultam. Közben lefotóztam 2 templomot is. Igaz sajnos csak telefonnal, de több mint a semmi :D  Itt van pár kép:

Templom 01.jpg

Templom 02.jpg

Templom 03.jpg

Templom 04.jpg

Az első azért valljuk be sokkal komolyabban néz ki, bár erre sem lehet mondani, hogy csúnya. Majd visszasétáltam, megettem a kajám és "elbújtam" az egyik takarítószertárban. 3:30-tól folytattam a dolgom. Ma még a nagy padlópolírozó gépet is használnom kellett. Rutinosan igent, mondtam arra a kérdésre, hogy tudom-e használni :D Életemben nem használtam még :D De szerencsére egy külön teremben volt, így mielőtt levittem a tornatermet felpolírozni szépen megismerkedtem vele (Stevee-padlópolírozó, padlópolírozó-Stevee) így a tornateremben már nagyképűen és hatalmas 5 perces rutinnal álltam neki a munkának, sajnos senki se látta milyen profi is vagyok :/ :D És vége is lett a napnak, így gyorsan leellenőriztem minden ablakot, ajtót, megvártam míg a délutáni klub is távozik (valami kreatív klub, mert mindig gyártanak valamit :D ) és zártam. A tornaterem érdekes dolog, mert ebédlő is egyben. A lejjebb látható képen 10-15 percnyi munka után ebédlővé varázsolt tornaterem látható.

Asztal.jpg

Holnap ha nem felejtem el, erről az asztalról összecsukott állapotában is csinálok képet. Szerintem jópofa és hasznos dolog, a szertárba be tudom pakolni az összeset. :D

Mára zárom is soraimat, holnap lesz az utolsó napom ha jól tudom, amit kicsit sajnálok, mert kezdek belejönni a dologba, tetszik a hely, az emberek is. De az, hogy nincs egy gondnoki szoba, az mindent felül ír.

Mindenkinek szép estét, reggelt, napot épp ki, mikor olvassa ezt a postot és 

A bejegyzés trackback címe:

https://wazzengland.blog.hu/api/trackback/id/tr624833815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gwendir 2012.10.12. 21:09:47

Azt nem értem még, h hh ilyen sok ideiglenes munkád van? Csak közvetít a cég mindenhova egy kis időre, és ennyi?

Zsomatograf 2012.10.14. 22:28:40

@Gwendir: Ja, mondjuk ezen én is pislogtam egy sort. Fura nekem nagyon.
süti beállítások módosítása