WazzEngland

Saját kis szenvedéseim, faszságaim, élményeim Angliában! Sok-sok fotóval illusztrálva, marhaságokkal fűszerezve!

Friss topikok

  • justStevee: @diggerdriver: neked szabad ha tetszik ;) (2013.11.20. 11:28) Szigorúan felnőtt tartalom!!!!
  • justStevee: @k3y: köszi az infót ránézek htmlben és ha megvan ez a sor akkor kijavítom :D remélem meglesz mert... (2013.07.31. 22:12) Nehéz a modellek élete...
  • justStevee: @k3y: köszi az infót :D Újabb dolgot tudtam meg :D Bevallom el se tudtam képzelni hogyan működhet ... (2013.07.31. 09:28) Sokminden és Isle of Wight
  • justStevee: @ChristineK: Gyönyörű és érdekes hely. Hogy bővített bemutatás mikor lesz azt nem tudom mert most... (2013.06.23. 21:25) New Forest
  • justStevee: @ChristineK: Szia! Örülök, hogy tetszik :D És nem kell tőlem semmit se akarni :D fogok írni csak ... (2013.06.18. 12:09) Gyorspost

Gondolataim margójára

2012.09.29. 09:45 justStevee

Mostanában nem nagyon postoltam semmit. Igazán nem is volt mit. A rossz idő miatt nem tudtam kimozdulni, így nem tudtam fotózni. A munka is topog egy helyben és folyamatosan csak jár az agyam... ennek nem lesz így jó vége. Kicsit olyan ez, mint a magyar állam helyzete, állok a szakadék szélén és lehet hamarosan teszünk egy nagy lépést előre. Bár bízom benne, hogy mire lépnem kell talán elkezdik/kezdem építeni a hidat. Vagy szégyen szemre fogom magam és hazamegyek és el kell ismerjem ez nem jött össze, nem megy... ehhez van a legkevesebb kedvem.

De túl sok lehetőségem nincs. Kint vagyok egy idegen országban aminek épphogy csak megértem a nyelvét (néha egész jól, néha sehogy..) a pénz meg csak fogy. Sajnos nem milliókkal érkeztem ki, hogy ki tudjak bekkelni 1-2 hónapot.

Most foghatnám rá az Atira, hogy megígérte, hogy segít... de nem teszem, az én döntésem volt, hogy kijövök (az is igaz, ahogy az utolsó héten alakult a dolgom, maradtam volna még 1 hónapot otthon, hogy több pénzzel jöjjek ki és csak azért jöttem ki, mert mondta, hogy segít és megoldjuk)

Jelenleg meg nem történik semmi, megértem, hogy nekik is megvannak a saját gondjaik, de tisztában van a helyzetemmel, azért egy kicsit ezt is figyelembe vehetné.. vagy csak én akarok túl sokat? Lehet, nem tudom. De ma pontot teszek az ügy végére és beszélek vele, ez így nem mehet tovább. Mert egyszer csak eljön a pillanat, hogy elfogy a pénzem és kész vége.. gyalogoljak haza?? Sajnos vízen nem tudok járni és a komp és a csalagút is pénzbe kerül (bár abban nem vagyok biztos, hogy a csalagúton keresztül van-e sima személyszállítás, de elég valószínűnek tartom.

Vagy van még egy lehetőség, hogy Norbert nevű ismerősöm felajánlását elfogadom, mert ő ajánlotta ha minden kötél szakad tud bentlakásos hotel munkát csak annyi pénzem maradjon, hogy el tudjak vonatozni hozzá.. Igazándiból nem tudom mitévő legyek..

Nem egyszerű a helyzet... Ez sajnos nem olyan, mint otthon hogy akkor fogom magam és hazaköltözöm és visszamegyek volt főnökömhöz... Ez kicsit macerásabb, de hazamenni nem akarok, nem csak a magyarországi helyzet miatt, hanem egyszerűen meg akarom állni a helyem egy idegen országban, megtanulni a nyelvet és összehozni egy működő életet. Nem akarok nagy lábon élni, csak megéli, hogy hónap végén ne azt kelljen matekozni mire költhetek. Ez nem hinném, hogy olyan nagy kérés...

De csak megyünk előre és meglátjuk mi lesz, még nem adtam fel és nem is fogom...

Ahogy Buzz Lightyear mondta a Toy Storyban: To Infinity and beyond!!!

to infinity.JPG

De nem hisztizünk, mert kemények vagyunk mint azt áztatott keksz! :D

Ne csak a saját kis szánalmas életemről legyen szó, írok ismét pár angol dologról amit megismertem.

Itt a mobilegyenleg feltöltés nem teljesen úgy működik mint otthon. Feltöltheted ugye bankszámládról ez nálunk is működik otthon. Viszont itt nem kell megmondanod a telefonszámod mikor fel akarok tölteni, csupán a szolgáltatod és azt hogy hány Ł-al szeretnéd feltölteni. Majd kapsz egy papírt (voucher vagy micsoda a neve ) amin szerepel egy kód.Így néz ki (de ez változik, attól függően hol töltöd fel, mert itt kb. minden sarkon fel tudod tölteni.)

voucher.JPG

Ezt fel tudod használni a szolgáltatod online felületén is vagy felhívod az ingyenes ügyfélszolgálatot és feltöltöd ott. Első alkalommal én is úgy töltöttem fel, igaz szenvedtem vele 10 percet mire kiigazodtam az automatán, de csak sikerült. Mivel itt kint nem opció hogy a csillag gomb megnyomásával a menüben visszaléphetsz egy szintet. :D

Időjárásról biztos mindenki hallott már, de azért elmondom a személyes tapasztalataim. Úgy hírlik itt mindig esik. Na én ezt még nem tapasztaltam (bár ami késik az nem jön időben) Mióta kint vagyok szinte folyamatosan jó idő volt. Kisebb felhősödésekkel, igaz akkor eléggé le tud hűlni az idő. Most is 10 fok van, de viszont süt a nap. Szóval ilyen hűvös, napos idő volt eddig, bár az első napban kifejezetten meleg volt. Eddig egy 3 napos eső volt amire már mondhattam, hogy folyamatos, de angol viszonylatban ez lúfasz, mert van amikor itt hetekig esik.

Itt tényleg hozzászoktak a sok esőhöz. Nem foglalkoznak vele és nem menekülnek, mint otthon nálunk ha egy kicsit elered. Igaz itt tud rohadtul esni, azt megtapasztaltam. Emiatt itt a gumicsizma dizájncikk és nagyon sokan hordják :D Vannak vicces darabok amiket én sose vennék fel.

Amúgy az angolok egy része az autójában „él”. Ezt úgy értem, hogy sok kombi autónak a csomagtartója fosig van pakolva cuccal, ők nem is használják a belső visszapillantó tükröt, mert amúgy se látnának ki!! Hordanak magukkal több váltás ruhát, játékszereket, meg amit csak el tudtok képzeli. Egy jól felszerelt kocsiban bent van a fél lakás. Ez azért nem akkora hülyeség, mert gondoljunk bele. Anyu reggel elindul, elvinni az iskolába a lurkót. Elmegy dolgozni és délután mire megy érte leszakad az ég. Ha még van dolguk és ez azzal jár, hogy ki kell szállni a kocsiból, akkor van az, hogy szarrá áznak. De így „átöltöznek” a csomagtartóból és meg van oldva a dolog. Vagy ha éppen a gyerek játszani akar egy közeli parkban akkor csak kikapja a rollert vagy bármit és megállnak az első útjukba eső parknál és mehet a móka. Itt amúgy is rettenetes sok park van.

Ha ma történik valami érdemi előre lépés vagy változás ebben az ügyben akkor azt mindenféleképpen megírom vagy ha marad a jó idő és el tudok menni fotózni akkor fotós post lesz. Addig mindenkinek szép napot és remélem otthon is jó idő van.

A bejegyzés trackback címe:

https://wazzengland.blog.hu/api/trackback/id/tr164809556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GodSeth 2012.09.30. 12:19:01

Igen, a csalagúton van szesza, pölö Eurostar... :)

justStevee 2012.09.30. 19:11:36

@finnorszag: Értem, köszi a kiegészítést :D
süti beállítások módosítása